Povestea despre "The case-book of Sherlock Holmes" de Sir Arthur Conan Doyle



Sunt zile cand scoatem de la naftalină lecturile adolescentine, doar că de data aceasta le citim în original. Aşa am procedat cu una din cărţile lui Sir Arthur Conan Doyle, şi anume, cu ultima sa carte, în care protagonistul este Sherlock Holmes (după cum bine se înţelege din chiar titlul cărţii).

Autorul a crezut cu fermitate că nu va mai scrie despre Holmes. Că au expirat toate subiectele şi că n-ar fi cazul să plictisească cititorii, dar n-a fost să fie aşa.  In urma numeroaselor rugăminţi din partea cititorilor a apărut « The case-book of Sherlock Holmes ».

Această carte cuprinde peste 10 povestiri poliţiste unde Holmes în compania Doctorului Watson găseşte soluţiile optime pentru diverse situaţii complicate.

Fie că eşti adolescent ori ba, Conan Doyle reuşeste să captez atenţia oricarui tip de cititor.

De multe ori ajungeam într-o stare încordată. Îmi făceam griji de soarta protagoniştilor, ca mai târziu să conştientizez totuşi că acest autor n-o să-l « moară » pe Holmes a doua oară.

Cartea se citeşte dintr-o respiraţie. Subiectele sunt pe cât de complicate pe atat de simple. Recomand, cunoscătorilor de engleza sa citeasca lucrarea în original. Vei obţine : amplificarea lexicului englez, patrunderea directă în atmosfera britanică « fără viză şi fără vamă », or aceasta face lectura mai picantă.

E bine să revii, peste ani, la lecturile din copilărie şi adolescenţă... indubitabil, vei descoperi lucruri noi !


Lectură plăcută !

Comments

Popular Posts